luni, 14 ianuarie 2013

realizamente

experienta redactarii unui cv europass e cumplita. (mai ales cand nu candidezi pentru un job anume, ci pentru fantoma unui job viitor care nu se stie precis in ce consta). nu mai mult de 2 pagini, hai, 2 pagini jumate, daca e neaparata nevoie. iar tabelul ala (care mai e si ascuns) este alta minune. mi-a corupt documentul. chiar cand il terminasem, normal. n-au fost, domnule, in stare sa faca un buton de adaugare a altui camp de experienta. asa ca staaaaiii si deseneaza si ascunde liniute si linii. ca nu se face sa apara linii si liniute (se vad in wordpad si in word 2003, nu si in restul tipurilor de word). ca PDF nu vor, nu e clar de ce. n-au platit licenta la timp probabil. dar tu, ca sa candidezi pentru un post necunoscut care se poate ivi in viitor, trebuie sa stii bine urmatoarele:
  • vreo 2 limbi straine la nivel B2 cel putin (de preferat macar una la C1-C2)
  • administratie
  • legi europene
  • IT tools
  • Word, etc-etc
iar la sfarsit, apasarea ratarii. ca mare lucru n-am facut, nici profesional, nici ne-. plus ca trebuie sa mai si scoti din experienta/studiile nerelevante, ca altfel treci de 3 pagini lejer si nu mai citeste nici dracu. am constatat totusi ca fac destul de multe. multe lucruri inutile. dar nu mai inutile ca ei, ca doar ce-au primit peste 20 000 de cv-uri. cine doamne iarta-ma se uita peste atatea?
de la un job la altul trebuie sa se vada PROGRESUL. mai pui adica o liniuta, doua, cu taskuri mai sofisticaaate. ca adica nu e ok sa sa ai un job cu o treapta mai jos decat cel de dinainte, ca se cheama ca nu te-ai priceput, nu te-ai realizat. tre sa progresam. 
la mai mare!

Niciun comentariu: